Razsmernik

Vrtni traktor Husqvarna

Razsmernik je elektronska naprava. Le ta pretvori enosmerni električni tok v izmeničnega. Majhen del se energije pri pretvorbi se izgubi. Statični razsmernik je razsmernik, ki nimajo gibajočih delov.

Če želite pretvoriti enosmerni tok uporabite razsmerniki. Recimo iz baterij, akumulatorje, termofotovoltaičnih celic, fotoltaičnih celic termogeneratorjev in drugih naprav v izmeničnega. Kar pa je električne energije viška jo pošiljajo v omrežje. Razsmernik se uporablja tudi na električnih in dizelelektričnih lokomotivah, saj imajo trifazne indukcijske – motorje.

Središče vsake sončne sončne elektrarne so razsmerniki. Zaželjeno je, da so tihi in kvalitetni.

Element, ki pogojuje energetsko pričakovani izkoristek in energetsko učinkovitost je razsmernik.

Iz vsakega PV modela posebej sprejemnik podatkov, ki je vstavljen v razsmernik omogoča zbiranje in spremljanje podatkov učinkovitosti optimizatorjev moči.

Razni podatki nam omogočajo analizo učinkovitost delovanja, odpravljanje motenj fotonapetostnih sistemov in odkrivanje napak.

Poznamo enofazne in trifazne razsmernike.

Razsmernik nam daje superioren izkoristek in je posebej zasnovan za delovanje s optimizatorji moči. Razsmernik je enostaven za namestitev, lahek in majhen. Povezan je lahko tudi z internetom, lahko ga namestimo notri ali zunaj.

Solarni paneli in njihova izbira je zelo zahteven proces. Pri izbiri moramo vedeti katere porabnike bomo napajali s solatno energijo, koliko časa dnevno bodo v porabi, kakšna je njihova moč, ter v katerem letnem času bodo v uporabi.

Porabo solarnih panelov izračunamo z zmnožkov moči posameznika porabnika in števila ur delovanja porabnika na dan. Glede na letni čas je sončno obsevanje različno. Veliko porabnikov solarnih panelov jih uporabljajo samo v poletnih mesecih. Taki uporabniki so razni ljudje, ki svoj prosti čas preživijo ali na morju ali na gorskih strminah.

Odlična investicija so solarni paneli. Odlično bo dopolnila ogrevalni sistem, lahko pa vam tudi zagotovi samostojni sistem ogrevanja sanitarne vode. V poletnih dneh, ko je poraba tople vode manjša kot pozimi. Razlikuje se tudi kolicina., ter sončno sevanje je občutno večje. Nakup solarnih panelov se bo zagotovo obrestoval.