Prefinjeni prenosni računalniki

Razer

Računalniki so v prvi vrsti namenjeni delu, torej morajo biti uporabni in dovolj zmogljivi. Prenosniki pa imajo nato še več drugih funkcij, med drugimi morajo biti enostavno prenosljivi, torej dovolj lahko in okretni, morajo imeti dobro baterijo in tako naprej. Nekje na seznamu dejavnikov, ki odločajo o tem, kako primeren bo nek prenosnik za nakup, pa je gotovo tudi izgled oziroma splošni vtis, ki ga dobimo pri uporabi prenosnika. V poštev pridejo nekateri prefinjeni modeli – tak je recimo Razer prenosnik, seveda pa se lahko odločimo tudi za kakšen računalnik HP ali izdelek drugih znamk.

Razer prenosnik bo prava izbira za tiste, ki ne cenijo le prefinjenega videza, temveč želijo pod lepim ohišjem koristiti zmogljivo zbirko strojne opreme. Gre namreč za igričarski prenosnik, ki je v prvi vrsti prilagojen uporabi pri igranju računalniških iger – te so zelo zahtevne in potrebujejo zmogljive komponente, ki jih v prenosnik ni enostavno vgraditi, še posebej ne v kompaktno in elegantno oblikovano ohišje. Razer prenosnik na tem področju močno izstopa s svojo prefinjeno zasnovo, ki ni značilna za zmogljive gamerske prenosnike, nato pa preseneti še z dejstvom, da kljub lepemu izgledu pod pokrovom skriva zavidanja vredno konfiguracijo strojne opreme.

Kaj pa lahko ponudijo drugi prenosniki? Marsikateri računalnik HP dokazuje, da v želji po prefinjenem prenosniku ni treba brskati po višjem cenovnem razredu. Ta znamka se izkaže s pestro ponudbo preko celotnega cenovnega spektra, to pa pomeni, da bo verjetno moč tudi po dostopni ceni najti zelo prefinjene računalnike. Seveda ne bo tem pogojem ustrezal kar vsak računalnik HP, je pa pri znamki, ki ima izjemno bogato ponudbo, možnost za to bistveno večja, medtem ko Razer recimo ponuja le peščico modelov za igričarje. Računalnik HP je ena izmed najbolj priljubljenih izbir, to pa gotov ne brez razloga – tudi videz pripomore k priljubljenosti teh naprav.