Lokalno prezračevanje z rekuperacijo moramo tudi servisirati

prezracevanje

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je potrebno vsaj enkrat na leto dobro pregledati in preveriti, da vse funkcije delujejo optimalno. Vsekakor ga je potrebno vsaj enkrat na leto tudi dobro prečistiti, da odstranimo vso umazanijo in prašne delce, ki so se nabrali v filtru. Serviser bo pregledal ali dobro deluje izmenjevalec zraka ter preveril delovanje ventilatorja.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo bo le v primeru, da ga bomo redno servisirali dolgo časa dobro deloval in nam se ne bo okvaril. Pri servisu se po potrebi menja zračni filter, ki se je iztrošil po vsakodnevnem delovanju. V kolikor serviser opazi, da so se iztrošili tudi ostali deli prezračevalnega sistema, kot so ležaji, vrteči deli ali ogrevalni medij lahko hitro in pravilno zamenja tudi te.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo bo po servisu ponovno delovalo tako dobro, kot prvi dan, ko smo ga zagnali. Pomembno pa je, da nam bo ponovno zagotavljalo dobre in kvalitetne bivanjske pogoje, ki so ključni za zdravo in polno življenje. Vsakdo si namreč želi, da se po napornem delavniku vrne v čist in svež dom, ki je napolnjen s svežim zrakom in ne s postanim vonjem po večerji prejšnjega dne.

Zehnder je najboljša blagovna znamka

Zehnder prezračevalni sistemi so najboljši na trgu. Njihove naprave so izdelane iz vrhunskih materialov in nam zagotavljajo dolgo življenjsko dobo vsake njihove naprave. Proizvajalci, ki se še vedno trudijo, da na trg dajo najboljše izdelke, bodo poskrbeli, da bodo njihovi produkti narejeni le iz najbolj kvalitetnih sestavnih delov.

Zehnder slovi po prezračevalnih sistemih, ki nam zagotavljajo večletno neprekinjeno delovanje brez nekakšnih zapletov. Njihova prednost je tudi ekonomično delovanje, saj naprava ne bo trošila prevelike količine električne energije.

Zehnder izdeluje tudi higrosenzibilne prezračevalne sisteme, ki delujejo tako, da zaznajo vsebnost vlage v prostoru, ki jo takoj odvedejo in s tem preprečijo njeno nabiranje na stenah stanovanja.