Inovacija za hladnokrvne – grelne preproge!

Vrtni traktor Husqvarna

Včasih standardno gretje preprosto ni dovolj. Lahko ga živimo v staromeščanski hiši, kjer so za ogrevanje dostopni le starejši radiatorji in tanka okna, ki ne omogočajo veliko izolacije, lahko pa da smo se ravno nekam vselili in še nismo popolnoma ugotovili, kako deluje termostat, lahko pa se tudi zgodi, da smo preprosto bolj hladnokrvni kot naš partner in pod delovno mizo potrebujemo nekaj, kar nas dodatno greje, ko je drugi osebi že skoraj prevroče. Ne glede na to, zakaj potrebujemo grelne preproge, jasno je, da potreba lahko nastane ali pri nas ali pri naših štirinožnih prijateljih. Prav vsak pes ali mačka bi bila naravnost navdušena nad tem, da imata možnost grelne preproge za razvajanje, spanje ali samo igranje v mrzlih dneh.

Lahko se odločimo za standardne grelne preproge, imamo pa tudi možnost, da grelne preproge izdelamo po meri, kar pomeni, da si lahko popolnoma prosto izberemo barve, dimenzije in tudi kako toplo dejansko želimo, da se grelne preproge lahko segrejejo, da lahko izberemo optimalno dogrevanje prostora glede na potrebe porabnika.

Kako se izogniti temu, da potrebujemo grelne preproge?

Najpreprostejši način, da v stanovanju dosežemo stalno temperaturo je to, da uporabimo digitalni termostat. Kar nam digitalni termostat omogoča je to, da ročno nastavimo željene temperature v stanovanju ali v posamičnih sobah, ki imajo lasten termometer in nam nikoli več ni treba skrbeti za notranjo temperaturo v sobi. Če imamo napravo, ki je zmožna tako hlajenja kot gretja lahko digitalni termostat poskrbi, da imamo celo leto v sobi konstantno temperaturo, te pa se lahko spreminjajo od prostora do prostora. Še več lahko digitalni termostat tudi v smislu varčevanja doseže tako, da nastavimo dnevne in nočne temperature in se izognemo gretju prostorov, ko jih tipično ne uporabljamo. S tem dosežemo energijsko učinkovitost in finančno upravičimo digitalni termostat.